Навіть дрібниця має таємницю




Привіт, читайлики!
Людина, відколи вона існує, винайшла багато гарних і потрібних речей: житло, машини, одяг, посуд, дзеркало… І навіть таку важливу дрібницю, як ґудзики.
Яким він тільки не був : і кістяним, і дерев’яним , і скляним, і навіть із чистого золота. Впродовж п’яти тисяч років, відколи знайдено найдавнішого ґудзика, зробленого з мушлі, люди змінювали своє довкілля. Вони постійно вчилися новому: видобувати метали, виготовляти скло, виробляти пластмасу… - з’являлася мода й на нові ґудзики.
А як вам ідея намиста з ґудзиків? В Англії довгий час побутував цікавий звичай. Дівчаткам, поки вони підростали, батьки збирали на нитку найкрасивіші ґудзики. Коли їх ставало рівно 999 – це вважалося знаком, що дівчина виросла і тепер має зустріти свого судженого.
З ґудзиків можна зробити чудові вироби, легко змайструвати панно або оригінальні іграшки. Тут фантазія умільців нічим не обмежена. Ґудзики можна приклеювати, пришивати, саджати на пластилін. У наших умільців, членів гуртка «Академія Саморобкіна», вийшли дуже гарні поробки у вигляді фантазійного дерева на папері.












Отож, долучайтесь і ви! Фантазуйте та насолоджуйтесь творіннями!

Немає коментарів:

Дописати коментар