День української писемності та мови


День української писемності та мови був встановлений указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. 
9 листопа у День української писемності та мови за традицією покладають квіти до пам'ятника Несторові-літописцю,відзначають найкращих популяризаторів українського слова,заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою.Також стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика - конкурс проводився за підтримки Міністерства освіти та науки України та Ліги українських меценатів. Щорічна кількість учасників понад 5 млн. з 20 країн світу.Наша бібліотека разом зі всією країною також святкувала цей день.
Маленькі шанувальники та знавці рідної мови зібралися у нашій бібліотеці, щоб віддати їй шану.

До нас у гості завітала Українська Мова,яка розповіла про свій нелегкий,тернистий шлях до волі.Для того,щоб підтримати її  і показати,що українська мова жива,діти виконували українські пісні,розповідали гуморески та вірші.А наприкінці свята станцювали український народний танець.


Немає коментарів:

Дописати коментар