Звучи, рідна мово!
























 
   Щороку 21 лютого народи нашої планети святкують День рідної мови. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова-це великий скарб народу.
Мову не вигадаєш, не витвориш за рік чи два. Вона твориться віками, тисячоліттями. І творить її весь народ. Мудро чинить той народ, який вчиться рідної мови у дідів-прадідів, розмовляє нею, пише, співає, думає. І звичайно ж, передає її своїм дітям і онукам.
   Якщо ж народ говорить чужою мовою, а своєї не шанує, цурається, то вона в'яне і гине. Так зникло дуже багато мов. І народи, які не вберегли рідної мови, тепер мусять розмовляти чужими.
   Ми, українці  -щасливі, бо маємо свою українську мову. Наша мова - одна з найрозвиненіших у  світі. Вона барвиста, співуча й лагідна. Тож кожен з нас і всі ми гуртом маємо плекати й берегти найкращу квітку землі-українську  мову.
  Святкували День рідної мови і в нашій бібліотеці. З успіхом провели мовознавчу гру "Словограй". Діти залюбки виконували різноманітні завдання та грали в ігри: розшифруй ребуси, абетка-добавлянка, гра "зарифмуй вірші", гра "Що сказала жаба" та багато інших.
    Учасники показали гарні знання з української мови, проявили себе активними і кмітливими при виконанні завдань. 
    В кінці свята до дітей звернулися з закликом удосконалювати знання рідної мови, частіше приходити до бібліотеки і звертатися до наймудріших і найкращих порадників - книг. 

Немає коментарів:

Дописати коментар