Макаронна історія

Сьогодні без макаронних виробів важко уявити меню людства. Їх їдять всі – починаючи від студентів, і закінчуючи фінансовими магнатами. Наприклад, кожен італієць з'їдає в середньому 26-28 кілограмів пасти на рік. Однак мало хто знає, що у цього буденного для нас продукту досить цікава і незвична історія походження.
Макарони винайшли настільки давно, що встановити точний  час і місце зараз неможливо. Можна з упевненістю говорити, що вони були відомі ще в IV тисячолітті до нашої ери.

А ось у сучасному вигляді макарони прийшли до нас зі сходу, овіяні низкою різноманітних легенд та оповідок. Цікаво, що у Японії і досі на Новий рік пропонують гостям тонкі і дуже довгі макарони. Вони символізують довголіття – у кого макаронина довше, той і буде найщасливішим у прийдешньому році.
Існує також безліч версій про походження самого слова макарони. Згадки про макарони можна зустріти задовго до тринадцятого століття. Араби, що жили у Сицилії, сушили смужки тіста на сонці. Існує навіть версія, що слово «maccheroni» походить від сицилійського діалекту слова «maccarruni», що означає «оброблене тісто».
Якщо скласти у довжину усі спагетті, які з`їдають люди по всьому світу, то це становитиме 600 000 000 км, чого достатньо, щоб обмотати планету Земля 15 000 разів.
Сьогодні члени гуртка "Академія Саморобкіна" виготовляли з макаронів чудове намисто. 


Це дуже захоплююча і проста гра, яка допомогає розвивати концентрацію уваги, творчі здібності і, звичайно ж, дрібну моторику пальців рук.





Для роботи вам знадобляться такі матеріали:  макарони різного кольору, нитка, ножиці.
Обираємо колір макаронів, нанизуємо їх на нитку, зав'язуємо в кінці. Задіявши фантазію, з макаронів можна створити оригінальний декоративний шедевр.


 

 

Намисто з кольорових макаронин припаде до душі всім модницям і модникам.

Немає коментарів:

Дописати коментар