Незвичайні та цікаві, дивні і веселі свята

Здоров, мій юний друже!

  А чи знаєш  ти, що по всьому світу щодня відзначається якесь свято? Ні?! Але це найщиріша правда! І особливість цих свят – незвичайність. В основному, це свята, придумані людьми, які намагаються поглянути на життя з нестандартної точки зору, принести більше свіжості та натхнення в повсякденне життя або просто повеселитися. Ці свята часто засновані на речах і явищах, які більшість людей не вважають гідними уваги, щоб їм присвячувати окремий день. Але, насправді, в багатьох випадках вони дійсно того варті. Візьмемо День морозива. Ну хто не погодиться, що цей чудовий продукт відіграє важливу роль в житті будь-якої людини. Деякі інші дивні свята присвячені дійсно дивним речам, як День бур’янів, наприклад. Але у кожного свій смак. І серед незвичайних свят можна знайти особливий день практично для чого завгодно. 

 Ось тільки прочитай-но: 

   Котячий Новий рік;

  День кидання кексів;

День консервної банки;

  День дурнуватих повідомлень автовідповідача;

Міжнародний день печива для собак;

День "І їжаку зрозуміло"; 

День "Я хочу, щоб ти був щасливий"

               День "Читання - це весело",тощо.

                  


 Ось, наприклад, одне із незвичайних свят - День "Підкинь монетку, щоб вибрати рішення". Традиція веде до часів Юлія Цезаря, напевно тому, що за часів його правління стали активно чеканити монети. 

 

  Майже кожен день нам потрібно робити вибір, приймати

рішення по тому чи іншому питанню. Ми вирішуємо, що одягнути, що з’їсти. І добре, коли потрібно зробити такий легкий вибір. Але іноді процес вибору буває довгим та болісним. Саме тому ми часто звертаємось до монетки, щоб полегшити свій вибір.

 А ти коли-небудь приймав таким чином рішення? Якщо ні, то саме час починати, адже це дуже весело і цікаво.

 

 Зроби один варіант орлом, а інший - решкою. Вважається, що орел - це сторона з гербом, а решка - з цифрою. Подумай хвилинку про те, що тебе хвилює, уяви обидва варіанта на сторонах монети. Глибоко вдихни та кинь монету. І раптово ти зрозумієш, що вже неважливо, яка сторона випаде - тому що ти знаєш, на яку сторону сподіваєшся. У тебе є відповідь. І вона правильна. 

   Так що монетка монеткою, а рішення завжди за тобою! 

Можливо, ти запитаєш, як відзначати незвичайні свята?! Можна їсти, пити, танцювати - все це звичайні святкові заняття. А ще, може бути, трохи більше думати і, головне, трохи більше відчувати.

 Дізнавайся ВСЕ і трохи більше про незвичайні свята в улюбленій бібліотеці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар