Їм не вручали повісток

    22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. Свято встановлене в Україні "...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів та підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років ,увічнення їх пам"яті..." згідно з Указом Президента України "Про День партизанської слави" від 30 жовтня 2001 року.
   Перші загони партизанів з"явились наприкінці 1941 року під Черніговом та Сумами під керівництвом Миколи Попудренка та Сидора Ковпака.Ці загони й поклали початок гуртуванню партизанів у лісах Північної України.
   Народну війну війнув тилу німецько-фашистських військ вели повсюдно:у містах і селах,на залізничних вузлах і станціях,на річках,у лісових та степових районах України.
Опір здійснювався на всій окупованій території і був нищівним для загарбників.
Завдяки безстрашній і непримеренній боротьбі партизанів і підпільників земля України горіла під ногами фашистів.
    У страшні роки війни разом з дорослими за зброю взялися діти,щоб захистити Батьківщину від ненависного ворога.Хлопчики та дівчатка йшли на фронт у військові частини,ставали синами та донями полків.
 
Вони були розвідниками та зв"язківцями,сестрами милосердя та підривниками. За покликом юних сердець ставали підпільниками,партизанами,щоб помститись ворогам за всі нелюдські злочини. Вони гинули в боях,їх катували гітлерівці,але юні герої не здавалися.

Наш обов"язок згадувати про них не тільки в свята,а кожного дня пам"ятати про тих,хто кував цю перемогу,хто загинув у цій страшній війні.

  Представляємо вашій увазі кращі твори українських та зарубіжних письменників про тих,чиє дитинство було обірване війною.
                                         
                                                          

                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар