У дружбі наша сила


Друзі - це найближчі люди для кожного, тому Міжнародний день друзів, який відзначається 9 червня, можна вважати днем любові до друга.
З  роками свято отримало величезну популярність, і сьогодні його святкують у багатьох країнах. У цей день необхідно проводити час зі своїми друзями, висловлювати їм свою любов і повагу.
У День друзів можна обмінюватися подарунками, квітами, листівками, особлива традиція цього дня - дарувати один одному пов'язки на руку. День дружби став масштабним святом, яке відзначають в режимі онлайн.
У 1997 році Організація Об'єднаних Націй затвердила Вінні Фу на посаду посла Дружби в світі. 
Друг - це одна душа, яка живе в двох тілах, - сказав Аристотель. Всі народи в усі часи шанували дружбу найбільшою соціальною і етичною цінністю. 
Природно, що народна творчисть наших далеких предків залишила чимало прислів'їв, приказок та афоризмів про друзів. Пам'ятаєте?
"Старий друг краще нових двох"
"Річ краще нова, а дружба - стара"
"Не той друг, хто медом маже, а той, хто правду каже"
"Скажи мені, хто твій друг, і я скажу хто ти"
"Друга у скруті пізнають"
Не менше існує і книг про дружбу. Пропоную кілька з них до вашої уваги. Прочитайте, і  вони вам обов'язково сподобаються!
Антуан де Сент-Екзюпері "Маленький принц"


Астрід Ліндгрен "Расмус Бродяга"

Анатолій Рєзніков "Пригоди кота Леопольда"



Валентина Осєєва "Дінка"

 Астрід Ліндгрен "Малий і Карлсон, що живе на даху"
Серія книг про Гаррі  Поттера  англійської письменниці Дж.К. Ролінг 
У великому світі людині важко знайти собі вірного друга. Але ми можемо підказати місце, де нових друзів знайшли вже багато  діточок. Це наша бібліотека. Швидше до нас! 


 Ми сподіваємося, що у вашому житті є хоча б одна людина, яку ви захочете від щирого серця привітати з цим святом. Адже Міжнародний день друзів, що відзначається сьогодні, заснований саме для того, щоб, незалежно від життєвих обставин і різних перипетій, ми нагадали своїм друзям про те, як вони важливі для нас.
   Можливо, це свято для когось стане відмінним приводом до того, щоб знову, через якийсь час, подзвонити або написати старим-добрим друзям, а потім поділитися приємними спогадами.
Пам'ятайте! Навіть самий похмурий день має всі шанси стати захоплюючою пригодою. Досить  оточити себе хорошими людьми!

Ми в свою чергу дякуємо вам за дружбу з нашою бібліотекою.



Немає коментарів:

Дописати коментар