Про тих, хто гавкає


Собака друг людини. Дійсно, ця тварина протягом тисячоліть живе пліч-о-пліч з людиною і є вірним супутником для багатьох з нас. 
Розгляньмо деякі цікаві факти про собак.
Собаки вміють розпізнавати людські емоції
Собаки – єдині тварини, які можуть розпізнавати наші емоції. Їм достатньо погляду, щоб зрозуміти, радієте ви або сумуєте. Вони здатні навіть співпереживати людям, відчуваючи ті ж емоції, що їхні господарі.
Відбитки носів собак так само унікальні, як і відбитки пальців людини
Відбитки собачих носів унікальні, тому вони використовуються для ідентифікації тварини, також як відбитки пальців використовуються для ідентифікації людини. Криміналісти нерідко користуються цією обставиною при розслідуванні злочинів за участю тварин та їх господарів.
Серед собак є багатії
Багато господарів дуже люблять своїх вихованців, і навіть включають їх в свій заповіт як спадкоємців, в тому числі за наявності спадкоємців серед людей. Тільки в США кількість собак, які є основними спадкоємцями, більша мільйона.
Собаки можуть запам’ятовувати сотні слів
Середньостатистична собака навчається так само легко , як дитина, і може вивчити від 200 до 500 слів. Більше того, собака здатна освоїти основи математики, наприклад, навчитися рахувати і впорядковувати цифри за зростанням.
Температура тіла собак вища, ніж температура тіла людини
Середня температура тіла у собак варіюється від 38,3 до 39,4 ° C. Більш висока температура тіла привертає увагу бліх і кліщів, тому собаки частіше страждають від їхніх укусів, ніж люди.
Шум дощу шкідливий для собачих вух
Собаки не люблять виходити на вулицю під час дощу не тому, що бояться промокнути, а тому, що шум дощу може пошкодити їхні чутливі вуха.
Собаки вміють визначати рак та інші хвороби
Якщо у людини рак, діабет, епілепсія, її собака може стати першою, хто дізнається про це. Дослідження показали, що собак можна натренувати на визначення раку конкретного органу. Вчені вважають, що собаки можуть відчути навіть дуже слабкий запах злоякісних новоутворень.
Нюх у собак в 100 000 разів кращий, ніж у людей
Люди мають близько 5 мільйонів нюхових рецепторів в носі, а собаки – до 300 мільйонів. Від них не сховаєш кісточку!
Наявність собаки в будинку може захистити господарів від астми та застуди
Дослідження показують, що діти, які жили в сім’ях з собаками, рідше мають алергію, і взагалі рідше хворіють, ніж діти, які виховуються в сім’ях без домашніх тварин.
Собаки можуть страждати від депресії
Собаки можуть страждати від сезонного розладу так, як і люди. Якщо у вашого вихованця сезонна депресія, пограйтеся з ним або виведіть його на прогулянку.
Собаки можуть закохуватися
Коли собака контактує з людьми або з іншими собаками, в її мозку виділяється окситоцин – гормон любові, цей процес ідентичний тому, що відбувається в мозку людини, коли вона обіймається або цілується.
Собака – перша тварина, що побувала на орбіті Землі
Лайка стала першою живою істотою, що побувала на орбіті Землі. Її політ на Супутнику-2 відбувся в 1957 р. Хоча сама вона загинула під час польоту, її дочка, Пушинка народила 4-х щенят від тер’єра Чарлі, власником якого був президент США Джон Кеннеді.
Найбільша собака – англійський мастиф
Англійський мастиф Зорба, народжений в 1981 р, був найбільшою собакою в історії. Його маса складала більше 155 кг, а довжина від кінчика носа до кінчика хвоста – 251,5 см.












Якщо вас зацікавила наша інформація, або ви хотіли би дізнатися більше, до вашої уваги інформаційна брама «Про супер: гавкіт, силу, героїв і дружбу». 

Хлопці і дівчата можуть ознайомитися з цікавими книжками, як галузевої так і художньої літератури про собак.   

Для щасливих власників домашніх тварин, на молодшому абонементі нашої бібліотеки зібрана добірка книг "Про тих, хто гавкає". 

Завітайте до нас, щоб переглянути кращі твори художньої літератури, герої яких наші чотирилапі друзі.
Здавна собака вважається найближчим товаришем, захисником та помічником людини. Але найбільше нам подобається інша назва - ДРУГ. Тож, сподіваємося, рік, що прийшов, символом якого є ця чудова тварина, буде дружнім до кожного з нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар