Сніжно - білий казковий герой


Привіт читайлики!
А чи знаєте ви, що 18 січня святкують Всесвітній День Сніговика?
Така чудова ідея прийшла в голову німецькому колекціонеру Корнеліусу Гретцу, який ще будучи юнаком, почав збирати зображення сніговиків. У 2008 році він увійшов зі своєю колекцією в книгу рекордів Гіннеса! У нього більше трьох тисяч експонатів! І все це - Сніговики! Чому саме 18 січня? По-перше, в середині січня в багатьох країнах є сніг. По-друге, число 18 схоже на Сніговика, який тримає в руках мітлу. По-трете, в цей день ще не було ніякого міжнародного свята!
Для чого ліплять і чому залишають біля будинку, вже не кожен зможе пояснити. Допоможе нам відповісти на це питання історія сніговика. Християнська легенда розповідає, що сніговики - це янголи. Адже сніг - дар з неба. Ці зимові герої передають Богові прохання людей. Тому зі "свіжого" снігу ліпили маленького сніговичка і шепотіли йому найпотаємніші бажання. Вважали, що як тільки фігурка розтане, бажання буде доставлено на небеса та неодмінно здійсниться.

Але все це було давно. Зараз сніговик - це символ зимових канікул. Завдяки йому зимові забави для дітей та дорослих стають цікавішими! Не знаєте чим зайнятися в вихідні? Ліплення сніговика займе вас на кілька годин і подарує купу щастя. Якщо не вірите в свої сили, просто перегляньте нашу підбірку креативних сніговиків і зимовий настрій завітає до вас. 








Коли на вулиці дуже холодно для ліплення сніговиків зі снігу, саме час прийти до бібліотеки, щоб виготовити їх з підручних матеріалів, наприклад з паперу. Ось, як це зробили члени гуртка "Академія Саморобкіна" на січневому засіданні "Зима запрошує на свято". Отримавши майстер-клас від бібліотекаря, хлопці та дівчата залюбки перетворювали папір в об'ємні іграшки. Поробку сніговика можна використовувати для прикраси будинку, ялинки або столу, подарувати близьким, принести до школи або просто використовувати для ігор.




 
Ще маємо попереду трохи зими. І синоптики обіцяють ще трохи снігу. Отже, ще матимемо можливість шепнути сніговичку свої бажання! А головне - матимемо нагоду зібратися сім'єю чи колом друзів для улюбленої зимової забави. 

Немає коментарів:

Дописати коментар