З книгою в серці


Привіт, читайлики!
Серед безлічі книжок – давніх та сучасних, серйозних та веселих – найкращі написані для дітей. Дитяча книга – це сонячний зайчик, бо є світлою і радісною. Саме в березні, коли привітно світить весняне сонце, пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
В продовж тижня на відвідувачів нашої бібліотеки чекало безліч цікавинок.
Хлопці і дівчата знайомились з родзинками класичної та сучасної літератури. На відвідувачів абонементу очікувала вікторина - сюрприз «Модна читанка». Читачі різного віку виконували літературні завдання. За правильну відповідь, у нагороду, отримували кульку в середині якої ховався сюрпризик.







Читачів сьомих - восьмих класів запросили на екологічний ерудиціон «Колесо Фортуни». Усіх присутніх за допомогою фішок було поділено на дві команди – «Любомудрики» та «Читайлики». Головним атрибутом гри було ігрове колесо, обертаючи яке гравець з кожної команди по черзі обирав категорію з завданням з певної теми. На полі було представлені такі сектори: культурні рослини, пташиний марафон, йдемо по сліду, мешканці морських глибин та рослини з Червоної книги України.























Молодші читачі з радістю долучилися до казкʼютерної гри «Якось у казці, або Як пройти до Баби Яги». Зла чаклунка Баба Яга викрала чарівні фарби, після чого всі ілюстрації в бібліотечних книгах стали чорно – білі. Хлопці і дівчата мали виконати багато цікавих завдань, впоравшись з якими, отримували чарівні предмети. Ці предмети допомогли нашим читачам повернути чарівні фарби, а вже з їх допомогою, кольори у книжки. А ще кожен мав змогу відчути себе справжнім чарівником. Та особисто розмалювати казкові сюжети.









Тиждень вийшов насичений заходами та збагачений емоціями та спілкуванням. Незалишив нікого байдужим медіа - штурм ДНК - дитячі найулюбленіші книжки. До душі припав ярмарок затей "Для дорослих та дітей" де відвідувачі змагалися в інтелектуальних та рухливих конкурсах. Бібліомозаїка "Про все на світі" познайомила присутніх з книжковими новоселами, цікавими і веселими. 

Читайте книги!
Хто читає книги - той з вищої ліги!   

Немає коментарів:

Дописати коментар