Міжнародний день грамотності

   8 вересня світ відзначає Міжнарордний день грамотності. Починаючи з 1966 року його відзначає ЮНЕСКО-Організація Об"єднаних Націй з питань освіти, науки й культури. В такий спосіб вона прагне привернути увагу міжнародної громадськості до того,що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому.
   Традиція щорічно відзначати цей день започаткована рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулась в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала оголосити 8 вересня ,дату урочистого відкриття конференції, Міжнародним днем грамотності та святкувати його щорічно у всьому світі.
   Упродовж останніх десятиліть спостерігається значний прогрес у розповсюдженні грамотності. Загалом на сьогодні майже чотири мільярди жителів планети вміють читати і писати.Освічених людей стає з кожним роком все більше і більше.
   Це свято святкується не тільки на честь тих,хто дав людям писемність,але й всіх,хто навчає та розповсюджує грамотність.

  
Сьогоднішній день,щоб відчути,що дійсно сьогодні свято,ви можете провести незвичайно.Спробуйте сьогодні правильно вимовляти слова.За кожну помічену помилку у мовленні своїх рідних давай собі призовий бал.Ще можна пограти в таку гру: напиши речення з помилками і дай товаришу перевірити його.Якщо він знайде всі помилки-отримає 10 балів. За кожну пропущену помилку-мінус один бал.Потім міняєтесь місцями.Виграє той,хто набере найбільше балів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар