Новорічні смаколики "РІЗДВЯНА ПОДОРОЖ КРАЇНАМИ СВІТУ"



    Ось і минули Різдвяні свята.  Як і в Україні, у багатьох країнах  світу Різдво відзначають, дотримуючись різноманітних традицій і звичаїв, про які ми хочемо вам розповісти.

 ОСТРІВ РІЗДВА


   В індійському океані є острів Різдва ( названий так тому, що англійський капітан Вільямс Майнорс відкрив його у день Різдва в 1643 році). Належить він Австралії. За тиждень до свята в австралійських школярів розпочинаються літні канікули - цієї пори там кінець літа. Різдво вони відзначають на березі океану. Подарунки знаходять під різдвяним деревом, а натомість для Санти залишають склянку молока, його оленю - морквину.


ГОЙДАЛКИ ДЛЯ СОНЦЯ
   Іспанські школярі знають: як тільки на площах з'являються
гойдалки - незабаром Різдво. Їх встановлюють для сонця - щоб воно "розгойдувалося" високо в небі й краще світило та гріло. А подарунки тут приносять " три королі", неслухам вони кладуть у панчішку вуглинки.









НАЙДОВШЕ СВЯТО
Найдовше Різдво святкують на тропічному острові Філіппіни - 16 грудня по 6 січня. Ялинки тут дуже дорогі, тож їх виготовляють власноруч із пластмаси, пап'є-маше тощо. А ще проводять конкурс на кращий ліхтарик. 










              ЦІКАВИНКИ
    У Польщі вірять, що в різдвяну ніч людина може передбачити майбутнє, а тварина - заговорити людським голосом.
    Шведи новорічним деревцем вважають лише ялинку, а кожен подарунок доповнюють віршованим вітанням.
     Різдвяними дзвіночками в давнину проганяли злого духа, який "проковтнув" сонце, а тепер вони сповіщають про народження Ісуса Христа.

Немає коментарів:

Дописати коментар