З книгою в майбутнє




    Вимкніть електричний шнур комп'ютера, від'єднайте телефонні дроти, забудьте про телевізор, ляжте на диван і візміть до рук книжку. Власне так. Візміть до рук художню книжку і проведіть вихідні, читаючи текст, надрукований на папері. Так це не популярно і не модно.
 Якщо читати, то вже з екрана телевізора, монітора комп'ютера чи мобільного телефону. Але зробіть так, як колись робили цілі покоління, а зараз - одиниці. Книжки не подурніли від того, що ми їх перестали читати, а от ми - так.
Будь- яка книжка має мільйон переваг над нашими інтелектуальними розвагами. По-перше, вам не нав'язують оцінку події: ви або згідні із нею, або закриваєте книжку - і все. Якщо читати, то, звичайно, не те, що першим потрапило до рук.
  Лише читаючи справжню літературу, ми переживаємо вир емоцій. І не має значення, де ми- в поїзді, на канапі чи в аудиторії. Ми забуваємо про це. Ми йдемо коридорами нашого героя, ми сидимо в окопах, переповнених водою, поруч вибухи, ми падаємо в забуття на лікарняному ліжку.  У вас шалений політ фантазії, який тягне до завершення книги . Є в ній ілюстації чи немає - це не принципово. Якщо вона -героїня красива, а він -герой сильний, то ми це знаємо. У кожного в голові є свій стереотип. Нас ніхто не переконує у тому, що  ідеал краси - це ведуча погоди на одному із телеканалів.
  Але книжка - це серйозний виховний момент. Читаючи, ми вчимося думати, бути собою і не тільки робити так, як "весь клас" і навіть всі друзі чи сусід.
Багатий ти чи бідний - це не має жодного значення, це не плазмовий телевізор, на якому можна подивитися чергове шоу. Книжка, як старий друг. Головне - зміст, а не "як я виглядаю". Воно все там, де серце, - зліва.
   А не подобається - важко, букви утікають і думки губляться - відпочиньте. Покладіть закладку і закрийте книжку. Не переживайте, коли ви відпочинете,  вона, книжка, старий друг, буде з вами.  Завжди, і час не має значення. Програма телепередач, електричний струм, антена і погода тут ні до чого. Тут все просто і чесно. Не вірите -візьміть і прочитайте.


Що прочитати? Приходьте до нас і фортуна вам підкаже!  
 Наша нова книжкова виставка "Літературне колесо Фортуни" присвячене письменникам- юбілярам 2015 року. Кожен бажаючий має можливість випробувати свою долю та прийняти участь в літературній вікторині. Той читач, який відповість правильно на всі запитання літературної вікторини - гарантовано отримує приз!
Отож, читайте та перемагайте!


Немає коментарів:

Дописати коментар