Вечірка в стилі канапе

 
Добігає кінця календарний рік. Злітають листки календаря, немов з дерев восени. Грудень дарує нам перші морозці та сніжок, а ще багато святкових днів. Це і свято Андрія, коли печуть калиту, це і дні Сави, Варки і доброго та ласкавого дідуся Миколая.  А наприкінці місяця - свято Нового року.
Новорічне свято є мабуть найулюбленішим у всьому світі. Бо воно означає не лише початок наступного року, а ще й очікування дива, подарунків. Новий рік - це час загадувати бажання та очікувати здійснення сподівань. Привітно змахне пухнастими лапами лісова гостя, розіллються по домівці пахощі ялини та мандаринів, заблищать прикраси на зеленій красуні.
Всі готуються до свята.
Від Нового року кожен очікує чогось незвичайного і хоче здивувати рідних та друзів.Ми  допоможемо вам зробити свято веселим, легким та смачним.
Канапе (невеличкі бутерброди з різноманітними начинками), тарталетки( корзиночки з тіста також з начинками), міні-закуски - це ідеальний варіант для тих, хто чекає в гості компанію друзів і планує розважатися і танцювати всю ніч. Готувати такі    страви дуже просто.  З цим впорається навіть новачок з мінімальними навичками. А ось і рецепти для новорічної вечірки:
Фрукти в глазурі
400 г асорті з фруктів (виноград, яблуко, ананас, груша), по 150г чорного та молочного шоколаду, 4 столові ложки кокосової стружки.
Фрукти нарізати невеликими шматочками. Шоколад подрібнити, змішати і розтопити на водяній бані. Занурити шматочки фруктів у розтоплений шоколад, обваляти у кокосовій стружці і покласти підсихати на решітку для для торта. Наколоти фрукти на шпажки.
Канапе з помідорами 
8 сухариків з часником (можна замінити невеличкими грінками з чорного хліба, натертими часником), 4 помідори, 2 стебла зеленої цибулі, 125 г твердого сиру, 1 столова ложка оливкової олії, 100 г збитої сметани, дрібно порізаний базилік, сіль, цукор, мелений чорний перець за смаком.
Надрізати шкіру помідорів та занурити їх на 10-15 секунд в окріп. Після цього обережно зняти шкіру й  нарізати м'якоть кубиками. Подріблену зелену цибулю змішати з помідорами, додати сіль, цукор, перець за смаком. Тонко нарізати твердий сир на скибочки, викласти на сухарики чи грінки. Поверх сиру - тонкий шар збитої сметани, потім суміш з помідорами. Збризнути канапе оливковою олією та прикрасити базиліком.
Канапе з соусом "Тартар" 
8 хлібців (прямокутної форми), 150 г мало солоної червоної риби, 1 червона цибулина, 1 столова ложка кропу, 1 чайна ложка сметани, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка оцту, 1 огірок, сіль, білий мелений перець за смаком.
Гострим ножем нарізати хлібці на три частини. Філе риби та цибулю дрібно порізати, змішати з кропом, солоними огірками, сіллю та перцем. Заправити сметаною. Нарізати огірок на шматочки і дати настоятися в маринаді із цукру, оцту , солі та білого перцю. Викласти рибну масу та шматочки огірка на хлібці.
Тарталетки з крабовою начинкою
8 тарталеток ( з листкового тіста), 100 г крабових паличок, 50 г вершкового сиру (типу Viola). 
Подріблені крабові палички та вершковий сир змішати до стану пасти. Наповнити цією масою тарталетки.
Канапе "Рибний салат"
1 багет (порізати скибочками), 150 г копченої риби, 1 маринований болгарський перець, 2 столові ложки майонезу, зелень для прикрашення. 
Нарізати шматочками рибу та маринований перець, заправити їх майонезом. Викласти суміш  на скибочки багету та прикрасити зеленню.




Сирна закуска "Пірамідка"
2 мариновані перчинки (різного кольору), 100 г. твердого сиру, 1 баночка маслин. 
Перець та сир порізати невеликими трикутниками. Наколоти на шпажик сир, перець та завершити композицію маслиною.


Солодкі канапе з вишнею та горіхами
4 тости, 200 г солодкої сирної маси, 100 г волоських горіхів, 0,5 склянки консервованої вишні, 2 столові ложки сметани, цукрова пудра.
Тости намазати половиною сирної маси, додавши до неї 2 столові ложки сметани. Ягоди вишні разом з почищеними горіхами викласти на 2 тости.  Другу половину сирної маси викласти зверху на горіхи. Накрити 2 тостами і злегка притиснути. Розрізатм бутерброд з тостів на 4 частини, проколоти шпажкою кожен шматок та притрусити цукровою пудрою.





                         
                              Нехай ці рецепти допоможуть зустріти Новий рік з радістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар