"Козацькому роду - нема переводу"


Любов до свого народу, до своєї землі починається із знання народних традицій, обрядів, звичаїв, зі знання багатющої історії українського народу. Наша рідна Україна - славна і чудова земля із широкими чистими річками, мережаними нивами. У минулому українського народу було таке неповторне й легендарне явище, як Запорізька Січ. Це про неї Гоголь писав:"Ось вона Січ! Ось те гніздо звідки вилітають горді й дужі орли. Ось звідки розвивається воля й козацтво на всю Україну."
Козацтво України вважало Пресвяту Богородицю своєю покровителькою і заступницею. Тому на Запоріжжі була заснована церква Святої Покрови. І куди б не заносила доля козаків, завжди був з ними образ Пресвятої Покрови. Ця ікона супроводжувала і оберігала іх у далекій дорозі і у війнах за нашу Батьківщину.


У жовтні наша бібліотека запросила хлопців і дівчат на козацькі змагання «Свято в гості завітало». Наші гості, юні нащадки козаків, демонстрували свій сильний характер та найкращі фізичні якості. Змагалися у спритності та винахідливості. 



"Хто швидше осідлає коня"


"Забави кашоварів"
"Як козаки картоплю саджали"
"Перетягування канату"
Конкурс "Болото"



"Козацьке мистецтво" 
"Поранений козак"



"Хто кого перетанцює"

Нехай вже давно минули дні Запорізької Січі, але козацтво існує, як живиться в кожній людині прагнення до вільного та незалежного життя. У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться. Отже, всіх захисників вітаємо зі святом, бажаємо міцного козацького здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь - які перешкоди!
Хотілось би вам усім побажати
Добра і злагоди, й краси,
Щоб для України ви росли.
Хай вам щастить завжди й у всьому,
Не піддавайте серце злому.
Хай Бог нам усім допомагає
І рідний край оберігає!

2 коментарі: