Таємниці наших закорючок

Зростаюча з кожним роком популярність комп’ютерів, електронної пошти та електронних блокнотів, СМС, а також інших засобів швидкого спілкування поступово відводить сучасну людину від можливості висловити свої думки, написавши їх власноруч. Можливо, в недалекому майбутньому, лист або листівка, написані «від руки», стануть бажаним придбанням.
23 січня у світі відзначається День почерку або, кажучи більш елегантно, День ручного письма, який заснований з метою нагадати всім нам про унікальність ручного письма, про необхідність практикуватися в ньому, про неповторність почерку кожної людини.
Історія розвитку ручного письма обчислюється тисячоліттями, і, можливо, протягом такого ж часу люди намагалися визначити характер людини за почерком. Наука графологія, що вивчає почерк, здатна розкрити таємниці, які людина і сама про себе не знає. Фахівцям для цого достатньо переглянути кілька написаних від руки сторінок. Корисна наука, допоможе зрозуміти, з якою людиною ви маєте справу. Професійні навики набувати довго, а ось отримати невеликі знання можна вже зараз.
Нахил букв
Якщо людина під час написання вибудовує літери вертикально - це означає, що перед вами розважлива особистість. Танцюючі літери в різні боки і зміна нахилу означає, що перед вами веселун або іншими словами несерйозний чоловік. Невеликий нахил вправо свідчить про дружелюбність, тепле ставлення до людей, справедливість і товариськість. Якщо букви, як ніби лягають на рядок, то будьте обережні, власник почерку схильний до крайнощів, почуття міри у нього відсутнє. Нахил у зворотний бік притаманний людям з гострим розумом і хорошою витримкою. 
Розмір і характер почерку
Розмашистий почерк свідчить про комунікабельність людини, він наділений умінням легко вступати в контакт і знаходити спільну мову з незнайомцями. Дрібні літери кажуть, що перед вами скритна і затиснута особистість. Каліграфічне написання притаманне людям акуратним, обов'язковим. Вони готові старанно виконувати будь-які доручення, але не в змозі приймати самостійні рішення. Власники нерозбірливого почерку знервовані, безтурботні і енергійні особистості. Правильний почерк властивий спокійним людям, а розмашисті букви - активним і веселим.
Форма букв
Власник округлих букв готовий до діалогу. З ним можна домовлятися, обговорювати нові проєкти. Він відмінно працює в колетиві, проявляє ініціативу. Незграбні форми говорять про змагальний дух людини, він не готовий йти на компроміс, звик займати лідируючі позиції. Поєднання двох видів букв позитивно характеризує людину. Це тактовна особистість, з гарним смаком, в міру гостинна і вміє зачаровувати оточуючих.
Ось так, не маючи великих знань, можна дізнатися про характер людини. При цьому слід враховувати, що почерк може змінюватися в залежності від настрою або інших причин. Постійна зміна манери написання підкаже вам, що ви маєте справу з творчою і вразливою натурою.
Під час канікул наші читачі розкривали таємниці свого почерку. 
 
Якщо бажаєш долучитися, напиши що-небудь на аркуші паперу, уважно роздивись. 

А тепер приступай до аналізу свого почерку, користуючись нашими підказками.











Почерк - це частинка нашої індивідуальності. Не втрачайте можливість проявити свої дивовижні здібності!
Бажаємо успіху!

Немає коментарів:

Дописати коментар