Іграшка - мільярдер


Ось уже майже 60 років лялька Барбі є найбажанішою у світі іграшкою, законодавицею моди і відображенням зміни часів. Незважаючи на те, що ми всі звикли до Барбі в образі красуні блондинки в рожевій сукні, за роки існування вона приміряла тисячі нарядів і змінила сотні зачісок. На честь дня народження найзнаменитішої у світі ляльки до вашої уваги цікаві факти про неї.






Перша Барбі була продана на виставці іграшок в Нью-Йорку в 1959 році.


















Найдорожча Барбі була продана на аукціоні за 302 з половиною міліони долларів в 2010 році.









За всю історію існування Барбі освоїла понад 200 професій, серед яких лікар, пілот, пожежний, програміст, поліцейський і багато інших.










Кожну секунду на планеті продається 3 ляльки барбі.




Лялька Барбі продається в 150 країнах світу.













У 1963 році лялька Барбі побувала в космосі.











Сьогодні для створення нового образу Барбі необхідна команда зі 100 людей - модельєрів, дизайнерів, стилістів та візажистів.










За свою історію Барбі перевтілювалася в більш ніж 80 знаменитостей, серед яких - Грейс Келлі, Мерлін Монро, Бейонсе, Леді Гага і багато інших.













Понад 75 відомих будинків моди розробляли ескізи для Барбі, серед яких - Армані, Версаче, Шанель та інші.
















Перша темношкіра Барбі була випущена в 1967 році.











Сьогодні Барбі представлена більш ніж 40 національностями.











В наш час лялька Барбі представлена з різним зростом і комплекцією






Скільки б років не пройшло, для маленьких дівчаток, лялька Барбі була, є і буде кращою подругою і найбажанішою іграшкою. 
Ще Барбі ділиться ідеями захоплюючих ігор та цікавих занять. Розважайся та набирайся енергії на весь рік!
Відчуй природу!
Одне з найкращих занять у теплий день - лягти на траву, випростатись, закрити очі й відчути природу всім тілом. Із заплющеними очима торкнися квітів та трави й розкажи, як уявляєш собі ці рослини.
Ловці тіней!
Ця гра підходить тільки для сонячного дня. Один гравець є ловцем, який намагається "зловити", тобто наступити на тіні інших учасників. Спійманий бере на себе роль ловця тіней і гра продовжується.
Казкове читання!
Читання буде ще більш захопливим, якщо воно відбуватиметься в середовищі, яке підходить до історії. Так, наприклад, казки можна читати в лісі чи парку. Звуки чи запахи лісу перетворять читання на надзвичайно цікаву пригоду.
Знайди вихід!
Усі діти, окрім двох, утворюють коло, тримаючи один одного за руки. А тим двом гравцям, які залишилися в центрі кола, зав'язують очі. Двоє з кола відпускають руки - це буде вихід, які обидва з зав'язаними очима мають знайти. Хто перший вийде, той і виграв!
Ми не змогли лишитися осторонь та не привітати ляльку Барбі - найвідомішу іграшку сучасності з Днем народженя. До уваги читачів, в читальній залі нашої бібліотеки розмістилася виставка - привітання "МОДНА СТИЛЬНА КЛАСНА".

Усі бажаючі можуть дізнатися, що лялька Барбі єдина у світі іграшка-мільярдер. Знайомляться з історією виникнення Барбі та еволюцією її образу за всі роки існування.
На стенді «Лови пропозицію від Барбі» представлені різноманітні цікавинки для наших юних читачів, серед яких: "Чарівні прикраси", "Рамка для фото", "Секрети Барбі", "Солодкі сердечка" та багато іншого.
Кожен бажаючий може переглянути мультфільми про життя відомої ляльки або ознайомитися з журналом Барбі. 




Думаєте, захоплюватися ляльками це лише для малечі? А ось і необов'язково: ляльку можна зберігати тривалий час, а в дорослому віці захоплення ляльками може перерости в відмінне хобі - колекціонування.
               

Барбі - це не тільки ляльки, але і величезний майданчик для творчості, експерементів та розвитку. Адже навіщо мати просто ляльку, якщо можна створити власну героїню, з професією, стилем, захопленнями і характером. 

Немає коментарів:

Дописати коментар