Посмішка нехай нас всіх зігріє!

Сміх - це вітамін позитивного настрою, батарейки веселощів, що заряджають наш організм і душу для нових звершень. Вчора в світі відзначали Міжнародний день сміху. У цей день прийнято розігрувати родичів, друзів, знайомих і просто незнайомих людей.
В одних країнах 1 квітня називають Днем сміху, в інших - Днем Дурня. В цей день кожен не проти пожартувати над оточуючими, ніхто не застрахований від розіграшів і навіть найсерйозніші мимоволі посміхаються.
1 квітня в Австралії починається в буквальному розумінні зі сміху - сміху птаха кукабари. Мешканці Зеленого континенту розігрують один одного та дарують різноманітні кумедні презенти. У розіграші беруть участь навіть газети, радіо і телебачення. Погодьтеся розіграти всю країну - справа серйозна!
У Великобританії заведено розігрувати одне одного тільки вранці. "Жертв", які зголосилися купити у крамниці викрутку для лівші, бездонне відро, яйця зозулі чи зелений крем для взуття, називають "бовдурами". Втім, англійці, навіть коли прагнуть якомога оригінальніше покепкувати зі знайомих, не забувають, що найкращий жарт - той, із якого голосніше за всіх регоче сам об'єкт розігрування.
У Шотландії День дурнів триває дві доби. "Пошитий у розумника" 1 квітня здобуває статус "роззяви". Другий же день святкування проголошено Днем Хвоста. Він має особливу специфіку: всі жарти й розігрування цього дня присвячуються виключно тій частині людського тіла, що розміщена нижче талії з боку спини. Великою популярністю користується підкладання на стілець спеціальних гумових мішків, які при натисканні видають звуки, що в суспільстві вважаються непристойними. На спинах перехожих можна побачити картинки та значки з закликом "Дай мені стусана!", що, власне, і є девізом Дня Хвоста.
У Франції, як і в Італії, 1 квітня можна зустріти людей з паперовою рибою на спині. Їх називають "квітневою рибою". всі намагаються бути пильними, "не залишитися в рибах", тобто в дурнях. А ще французи жартують так: підсипають друзям в цукор сіль, кладуть перець в солодкий пиріг. Вони також люблять давати один одному безглузді доручення, наприклад, 😆знайти і принести солодкий оцет.

Як же зробити, щоб із тебе не "приколовся" кращий друг, брат або просто перший - ліпший перехожий? Знання - сила, обізнаний - означає, озброєний! Тому прочитай про типові жарти та спробуй не опинитися в підступних пастках!
😍Частіше перевіряй, чи не виблискує чарівним хвостиком якась "рибка" на твоїй спині.
😏Якщо йде дощ, то в парасольку "абсолютно  випадково й невідомо звідки" може потрапити конфеті. Тож коли її розкриєш, гарантовано прикольний феєрверк.
😊Залишайтеся щомиті пильними!!! Адже всі годинники вдома виявляються переведеними назад.
😄Цукор в цукорниці чудовим чином перетворюється на сіль, а в сільниці, навпаки, з'являється цукор.
😏У ліжку на тебе, як на принцесу з відомої казки чекає десяток захованих пробок від пляшок!
😉1 квітня можуть призначити побачення за неіснуючою адресою або попросити зателефонувати на зовсім "лівий" номер.
😖Звичайно, цей список не можна називати закінченим: хто їх знає, оточуючих, що ще понавигадують?!? 
Отже, краще не зволікай і приколюйся сам😊!!!
Історія свята це, звичайно, важливе питання, та головне цього дня не забути пожартувати зі своїми друзями, створити справжню атмосферу свята для своїх знайомих, подарувати усім навколо гарний настрій, позитив і енергію.
Ось і бібліотекарі підготували для своїх читачів багато сюрпризів.

  

 



Кажуть одна хвилина щирого сміху рівноцінна 15-хвилинній їзді на велосипеді, а 10-15 хвилин сміху спалює стільки ж калорій, скільки міститься у плитці шоколаду, сприяє виробленню гормонів щастя та продовжує життя. Отож хочеться вірити, що свято підняло настрій усім, хто прийшов до нашої бібліотеки.
Гумор – це не просто сміх, це - сміхотерапія! Дейл Карнегі, який вчив людей мистецтва спілкування та досягнення успіху, склав таку ціну усмішці: вона нічого не коштує, а дає багато. Вона збагачує тих, хто її отримує, і не збіднює тих, хто її дарує. Вона триває лише мить, але пам’ять про неї може лишатися назавжди. Тож смійтесь на здоров’я. Але не забувайте не піддаватись на провокації!

Немає коментарів:

Дописати коментар