Я - громадянин України,великої і давньої країни









День Соборності України займає особливе місце в історії становлення України,оскільки саме 22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори. На них був проголошений Акт злуки (об’єднання) Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності,наш народ не раз переживав як гіркі,так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель,адже Україна була віками позбавлена своєї власної державності та розірвана на частини між сусідніми країнами.Тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.І ось, нарешті,22 січня 1919 року це сталося.

Проголошення Акту злуки було призначено на 12.00 на Софійській площі.












День Соборності – це нагадування про те,що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Це символ боротьби за волю,символ порозуміння між людьми,символ надії і віри у майбутнє нашої великої родини,що зветься Україною.

Україна…Її майбутнє у твоїх руках. Від тебе залежить,якою буде наша держава! А держава,як і родина,має бути дружною,сильною,здоровою,щасливою.



Немає коментарів:

Дописати коментар