У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить День матері, який ми святкуємо, зазвичай, у другу неділю травня. 

  Цього року цей день ми відзначали 9 травня. Сподіваємось, що ти не забув привітати свою матусю, адже вона найрідніша, найтурботливіша, найласкавіша та найніжніша для тебе людина. Але не тільки люди піклуються про своїх дітлахів,а й тварини – дбайливі мами й тата.


 Почнемо з найбільших мам. Слониха очей не зводить зі свого дитяти. І як тільки побачить, що воно стомилося, підтримує його хоботом. Часто слоненя йде, тримаючись хоботом за мамин хвіст.

 

 Про те, що кенгуру носить своє маля в сумці, ти добре знаєш. І навіть вже самостійне кенгурятко під час тривалого переходу застрибує туди. А коли маму-кенгуру переслідує ворог, вона викидає дитя з сумки в зарості, але потім неодмінно повертається і знаходить його.  


 Турботлива мама і в бегемота – доглядає маля до року: не лише годує молоком, а й вчить плавати. А подорожує бегемотик у мами на спині – щоб крокодили не напали.

 


 Коли з’являється дитинча у шимпанзе, вона відразу показує його всім родичам. Це щоб і вони його захищали. Аж до п’яти років шимпанзеня тримається біля мами – вона вчить його всьому, що вміє сама. 

  

 Їжачиха замотує їжаченят у листя й траву – наче в пелюшки. Місяць годує їх молоком, а коли підростуть – вчить добувати їжу, рятуватися від ворога.

 

 

 Батьки-лебеді у разі небезпеки ховають пташенят у заростях, а самі летять в інший бік – відвертають від них увагу.

 

 Під час спеки лелека розпрямляє крила - затінює лелеченят від сонця і збризкує їх водою. 

  Дбайливі батьки у дятликів - їжу приносять їм 300 разів на день! А татко-соловей навіть перестає співати, коли разом із мамою-солов’їхою вигодовує солов’ят.

 Для них усіх їхні слоненята, бегемотики, лелеченята - найкрасивіші, як і ми для наших матусь.

Немає коментарів:

Дописати коментар