«Ай, да Масляна!

 Серед усіх свят у році Масляна- найсвітліше, веселе, народне свято. Із далеких язичницьких часів прийшла до нас Масляна. У дав­ніх слов’ян це було багатоденне свято, що знаменувало проводи зими. Головним атрибутом цього свята вважали­ся млинці. Навіть приказка була така: «Без млинця не Масниця, без пирога не іменинник». 
О! А як колись уміли гуляти. Масш­табно, гучно, гостинно, щиро, весело! З пісня­ми, танцями, забавами, медом, при­казками і з прислів’ями! Гуляли так, що потім цілий рік про це згадували!
Ой, а згадували уже ж так, що і ми тепер знаємо, як вони тоді гуляли! І ми не порушили цю традицію! Запросили читачів на гостини "Масляна на двір в'їжджає"

Працівники бібліотеки в читальному залі,  організували для дітей веселі народні забави, куштування смачних млинців та запашного чаю, танці, ігри, пісні. 

 










   Присутні проявляли неабияку спритність у конкурсах,  приймали активну участь у іграх. Енергетика, що панувала на святі, передавалася один одному.
А якими смачними млинцями поласували наші читачі!
         
       
           
       





  А дехто, навіть, виявив бажання приготувати млинці дома і приніс їх до бібліотеки! 















Пригощали читачів і на абонементі. Всі, хто відвідав  бібліотеку цього дня отримав у подарунок цікаві пам'ятки "Легко готувати", "Зустрічай Масляну млинцями і посмішкою".
Всі відвідувачі в цей день покинули бібліотеку веселі і задоволені! А це для нас головне!


Щасливої вам Масляної і смачних млинців!

Немає коментарів:

Дописати коментар