Еріх Кестнер та його герої


Привіт, читайлики!
Знайти справжніх друзів можна не лише в рідному дворі або в шкільному класі. Зустріти їх – і полюбити на довгі роки, навіть на все життя – можна і в книжках талановитих письменників. Можливо, саме так складатиметься ваше знайомство з персонажами німецького письменника Еріха Кестнера.
23 лютого виповнилося 120 років від дня народження цього відомого німецького письменника та сценариста. Одного з небагатьох майстрів слова, твори якого з однаковим інтересом можуть читати дорослі і діти. Напевно, тому, насамперед, що, як зауважив одного разу сам письменник, «тільки справжня людина, подорослішавши, залишається дитиною».

Його найвідомішими творами для дітей є роман «Еміль і детективи» та повість «Витівки близнюків». І хоча ці твори були написані у 20 – 30 роках ХХ століття, вони були перекладені багатьма мовами світу та анітрохи не застаріли. «Еміль і детективи» двічі екранізувався у Німеччині, а «Витівки близнюків», через свою широку популярність, знайшла свої кіно адаптації в Індії, Ірані, США, Швеції, Кореї та Японії.

«Еміль і детективи»
Якось звичайнісінький хлопчик на ім’я Еміль Тішбайн зі звичайнісінького німецького містечка Нейштадта вирушив до Берліна – в гості до бабусі.
Здавалося б, нічого особливого тут нема. Та одна подія, яка сталася з ним у поїзді,поклала початок дивовижній пригоді…

«Витівки близнюків»
Бешкетниця Луїза і тиха Лотте зустрічаються в літньому таборі і не вірять своїм очам – вони схожі, як дві краплі води. Близнючки розуміють, що втратили одна одну в дитинстві після розлучення батьків. Аби помирити сімю і жити разом вони вигадують рішення: помінятися місцями…



 

Від зустрічі з творами Еріха Кестнера у вас, друзі, напевно залишиться дуже гарне відчуття, ніби ви торкнулися чогось по – батьківському доброго, що гріє та дарує радість. Хай це гарне і дуже потрібне сьогодні відчуття не залишає вас ніколи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар