А Масляна йде, красне сонечко веде…

Привіт, читайлики!
Масляна – одне з найулюбленіших свят українського народу. Цього року це свято починалося в понеділок 4 березня і тривало цілий тиждень до 10 березня. Ми не змогли залишитися осторонь та запросили своїх друзів читачів на гостину. Масляна - це веселі проводи зими, осяяні радісним очікуванням близького тепла, весняного оновлення природи. Головними атрибутами свята традиційно були гуляння і, звичайно ж, млинці - круглі, рум'яні, гарячі.
Наші предки вірили: піснями, танцями та різними обрядами можна прогнати Зиму та закликати Весну. Ось і ми з нашими читачами ознайомилися з історією виникнення, традиціями та звичаями святкування Масляної. Хлопці і дівчата дізналися особливості кожного дня масляного тижня. Також прийняли участь в різноманітних іграх та конкурсах: «Будуємо фортецю», «Пательня», «Гарячий млинець», «Бій повітряними кульками», «Печемо млинці», «Снігові забави», «Перетягування канату», «Бій півнів» тощо. Також танцювали та співали пісень.  В кінці свята всіх присутніх очікувало смачне частування млинцями з  різноманітними начинками.


















Вже сьогодні люди розпочинають приготування до свята Великодня. Ось і ми з вами, проводивши Масляну, будемо чекати нових, чудових свят, які зберегли для нас наші пращури.

Немає коментарів:

Дописати коментар