Пятниця, 13, або день усіх невдах


Привіт, читайлики!
Якщо в тебе вдома живе чорний кіт і не боїшся перехожих із порожніми відрами, тоді, напевно, мужньо сприймеш новину: в вересні чекай на фатальну комбінацію п’ятниці 13-го. Тобі байдуже? А от добрячій частині людства – ні.
Пальму першості найзабобоннішої нації впевнено тримають американці. У більшості хмарочосів відсутній 13-й поверх, у готелях, лікарнях і літаках – номер, палата та ряд, в аеропортах – вихід на посадку, а в пілотів – позивний. Деякі авіакомпанії викреслюють «чорний» день із графіка польотів, а громадяни відмовляються від шопінгу. У Британії рокового дня хірурги відмовляють призначені операції, а в кінозалах немає крісел під несприятливим номером. В італійських оперних театрах не зазначені тринадцяті місця, а майже на всіх круїзних лайнерах 14-ій каюті передує 12-а. В автоперегонах «Формули–1» ти теж не побачиш боліда з нефартовим номером.
Якось Марка Твена запросили 13-м гостем. Хоча приятель переконував його не йти, письменник не послухав. Після вечірки чоловік поскаржився: "Мені справді не пощастило: обід був розрахований на 12 осіб"😊. Тому не дивно, що в давнину вигадали професію "чотирнадцятого гостя". А от у Франції забобонні господарі цю роль довіряють звичайному манікену.
Найстрашніше, що відбувається в п’ятницю 13-го, - впевненість у неприємностях. Рецепт захисту простий: усміхайся хибним прикметам і насолоджуйся осіннім днем!

Немає коментарів:

Дописати коментар