Під різнобарвними маківками


Перегорнувши чергову сторінку календаря, розумієш: настала осінь. А це - похмурі дні, монотонний стукіт крапель дощу по шибках і насуплені обличчя перехожих, які прикрившись від негоди, поспішають у справах. Як кадр із чорно-білого фільму. Але й у цій здавалося б, безнадійній картині можно намалювати кольорову пляму. Здогадалися? Безперечно, покращити настрій здатна саме яскрава та модна парасолька! 

  Відомо, що парасолька з'явилася в XI ст.до н.е. чи то в Китаї, чи то в Єгипті й використовувалася для захисту від сонця.  Важив цей аксесуар близько 2 кг і був заввшики 1,5 м! Парасолька вважалася символом влади - тільки фараони й імператори могли користуватися нею.
Свідчинням багатства цей аксесуар був і в Індії. Чим значнішу посаду обіймала особа, тим більше за нею носили парасольок. А раджа мав їх аж 13, що символізували сонце та 12 знаків зодіаку. 
В Європі римляни першими здогадалися прикритися парасолькою від  дощу.  Та в період середньовіччя про неї забули. І лише в XVIII столітті парасолька набула свого теперішнього призначення. Сталося це 1750 року в Лондоні. Одного дощового дня городяни звернули увагу на чоловіка, який ходив із напівсферичним полотном із промасленої тканини на палиці. А за століття, 1852 року, винахідник Самуель Фокс запатентував складану парасольку. Відтоді цей корисний і модний аксесуар упевнено поселився в гардеробах усіх леді та джентельменів.

То ж який вибрати аксесуар, аби й від негоди сховатися, і створити гарний настрій? Не помилишся, якщо обереш парасольку-тростину. Саме вона нині в моді. А щодо кольорів і малюків - тут кожен знайде щось для себе! Європейські пейзажі, ієрогліфи, орнамент, східна символіка чи шотландська клітинка. Хіт сезону - мультяшні картинки із зображенням улюблених героїв. Як не всміхнутися життю, тримаючи в руках боркотуна Вінні-Пуха чи непосидючого Міккі Мауса? 


До речі, колір і малюнок парасольки відбивають характер власника. Романтичні особи надають перевагу квітковим мотивам. Жовто-зелена парасолька свідчить про високу самооцінку та бажання бути в центрі уваги. Для активних натур підійдуть червоно-жовті аксесуари. Коричневі та зелені - свідчать про терплячість і пунктуальність. А особам, які часто опиняються  у стресових ситуаціях, психологи радять придбати синій чи білий аксесуар. 


   Сучасні дизайнери ламають голову не лише над малюнками на парасольках, а й над їхніми формами-трикутники, чотирикутники, сердечка. Додають різноманітних деталей -бантики,  ґудзики, намистинки, рюші. 





   Наша бібліотека не залишилась осторонь осінніх трендів і використала цей аксесуар для оформлення книжкової виставки.

  Під різнобарвними парасольками розмістилися книжкові новинки. В такій затишній атмосфері можна сховатися від осінньої непогоди та обрати цікаву книжечку.





Немає коментарів:

Дописати коментар