Додай радості до Нового року!

Привіт, наш юний друже!

    А чи знаєш ти, що Новий рік можна зустрічати двічі? 

 З 13 на 14 січня відзначають Новий рік за старим стилем. Новий Старий рік виник через зміну календарів на початку 20 століття і зібрав багато цікавих народних традицій.

 До півночі прийнято щедрувати та, переодягнувшись, "водити Козу" або "Меланку". Ряжені групи щедрувальників з жартами та піснями обходили будинки, бажаючи здоров’я та достатку господарям.

  Також дівчата гадали на судженого. А вранці наступного дня на Василя посівали зерном в будинках рідних, близьких, сусідів.

 Новий рік – це завжди свято веселощів, купи подарунків і розмаїття всіляких страв. Тож розкішна ялинка цього дня має прикрашати не лише вітальню, але і… святковий стіл!

 Готовий творити кулінарні шедеври власними руками? Тоді вперед!

Ялинка з оладок


 Поглянь, яка гарненька ялиночка може прикрасити твою новорічну тарілку.

Для створення цього кулінарного дива спечи 5 оладок різного розміру. Виклади їх пірамідкою, намасти малиновим варенням або прикрась свіжими ягідками. Зверху зроби ялинці зірку, наприклад, з апельсина.Також можна зробити ялинки з печива та коржів. 

      А щоб зустріч Нового Старого року вийшла дійсно вдалою, ми підготували для тебе один сюрприз.

 Запрошуємо тебе 13 січня о 14.00 годині на шалений двіж "Снігопад завдань", який відбудеться в читальній залі нашої бібліотеки. Приходь сам та приводь друзів.


Немає коментарів:

Дописати коментар