Я - майбутній захисник

 


  Вже 28 років поспіль 6 грудня наша країна відзначає День Збройних Сил України. Незважаючи на невелику офіційну історію українського війська, справжній вік нашої армії сягає кількох століть, адже бойові традиції формувалися у важливих випробуваннях, з часів Київської Русі до антитерористичної операції на сході України.

 Українська армія пишається своєю історією, традиціями. Ніколи наші війська не загарбували чужих територій, не посягали на чуже добро, чужі землі, ніколи не були агресорами. 

 Довгим і тернистим шляхом йшла Україна до своєї самостійності. Багато негараздів випало на долю українців у боротьбі за свободу та незалежність. І завжди в цій боротьбі поруч з народом йшов воїн - солдат. 

 На збройні сили України, як відомо, покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Військо забезпечує стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного і підводного простору.   

Збройні сили України - це сухопутні, повітряні та військово - морські сили. Кожна з цих частин має "свій" професійний день, тому День Збройних сил України - своєрідне об'єднання всіх військовослужбовців країни.

 Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії. Українські військовослужбовці зберегли це все і приумножили.

  Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність не порожній звук. Він не тікає з війни, а героїчно бореться з ворогом, бо знає, що ніхто, крім нього, не захистить рідну землю. 

 Сьогодні строкова військова служба відповідно до Конституції та Закону України про "Про загальний військовий обов’язок" є почесним обов’язком кожного громадянина чоловічої статі.  Хоча, потрібно зауважити, що багато службових посад в армії займають жінки і їх кількість з кожним роком зростає. Тому це свято стосується всіх, це свято всієї України! 

 Наша країна - мирна держава. Український народ не хоче війни. Але мир необхідно берегти, захищати. Для цього у нас є могутня армія - Збройні сили України. І ми знаємо, що наші хлопці і юнаки з честю виконуватимуть свій обов’язок перед Батьківщиною, і що наше українське небо буде мирним і безхмарним! А підростаюче покоління братиме з них приклад і стане гідною зміною.

Немає коментарів:

Дописати коментар