Книжки, які долають булінг



 Привіт, друже!

 Ні для кого не секрет, що практично в кожному колективі є люди, які стають об’єктами глузувань та знущань. І школа – не виключення. Все частіше багато дітей стають жертвами булінгу.

  За даними різних досліджень, майже кожен третій учень в Україні так чи інакше зазнавав булінгу у школі, потерпав від насмішок і принижень.

 Жертви булінгу переживають важкі емоції - почуття приниження та сором, страх, розпач і злість. Такі учні іноді бояться ходити до школи. Але ти завжди можеш допомогти. Перше, що ти можеш зробити - не підтримуй тих, що знущаються. Твоє ставлення має бути таким, щоб ініціатори булінгу відчули, що ти не погоджуєшся з тим, що відбувається. 

  Якщо ти бачиш, що з когось насміхаються, допоможи йому вийти з цієї ситуації, покажи свою підтримку. Люди, яких ображають, часто почуваються самотніми - допоможи їм відчути, що вони не самі.

   А якщо булінг зачепив і тебе, то не впадай у відчай і не тримай в собі, розкажи все дорослим: батькам, рідним, вчителям, шкільному психологу або іншому дорослому, кому ти довіряєш. Та тримай декілька порад, щоб протистояти булінгу.

     Якщо захочеш глибше розібратися в проблемі булінгу, зрозуміти причини та знайти способи уникнення цього – ось тобі підбірка книг, які долають булінг. 

Долаймо булінг разом з нами!


Немає коментарів:

Дописати коментар