Привіт, друже!

 Сьогодні ми згадуємо  про свято - День Гідності та Свободи, яке, відповідно до Указу Президента України, відзначається щороку 21 листопада. На необхідність створення такого свята Президента надихнув героїзм народу, який став пліч-о-пліч на боротьбу за свої ідеали. 


 Україна – територія гідності та свободи. І зробила її такою не одна, а цілих дві революції – Майдан 2004 року (Помаранчева революція), який був святом Свободи та Революція 2013 року – Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували своє прагнення до свободи, свою гідність.
   Саме 21 листопада 2013 року розпочалася акція "Євромайдан" на підтримку євроінтеграції , яка переросла в Єврореволюцію - боротьбу за людську та національну гідність громадян України.
  Події Євромайдану стали життєстверджуючим вогнем української
нації. Серця українців з різних куточків нашої країни почали вистукувати в унісон : "Разом нас багато,нас не подолати". Майдан кликав : "Усі, хто вірить в Україну, вперед!".
  Ми - українці - свідомий і відповідальний народ, здатний виборювати свій вибір. Ми подали історичнй приклад того, як солідарність, братерство і взаємодопомога між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу у єднанні , повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, що спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і великий дух.
   Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку
нашої держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів своєї Батьківщини. Але шанс на зміни дістався дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде 
пам'ять про героїв Небесної Сотні, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну - своє життя. Кожен з них мав свою сім'ю,  друзів, захоплення, свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну. 
  
   Революція Гідності стала для України випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності та гідності. Сотні тисяч українців об'єднало прагнення правди. І вкотре народ виграв цю битву, адже нашу Батьківщину, нашу Україну зламати не можна. Як птах фенікс вона відроджується з попелу, стає міцнішою, сильнішою. І, відзначаючи День Гідності та Свободи, ми творимо історію, яку пишемо разом, адже ми частинка народу.
                                               Разом ми сильні!



Немає коментарів:

Дописати коментар