"Щоб не плакали душі голодні, свічку пам'яті ти запали..."


    В історії нашої країни є дуже багато сумних сторінок, яких, дуже хотілося б, щоб ми не знали. Проте, все вже сталося і нашим обов’язком є пам’ятати про це і не допускати повторення. Однією з таких сторінок є голодомор.

  Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв голодоморів. У 20 столітті українці пережили їх тричі. Наймасштабнішим за кількістю жертв був голодомор 1932-1933 років.

 Саме його нині називають геноцидом українського народу. Його жертвами в Україні стали, за різними даними, від 4 до 7 мільйонів людей. 

   Проходять роки, минають десятиліття, а трагедія 1932-1933 років все одно хвилює серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди об’єднуватиме всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією.

  Запрошуємо тебе приєднатись до Всеукраїнської акції «Запали свічку». О 16.00 годині долучайся до загальнонаціональної хвилини мовчання, запаливши у вікні своєї домівки свічку, на знак пам'яті та пошани мільйонів українців, що загинули внаслідок голодомору.


Немає коментарів:

Дописати коментар