День плюшевого ведмедика

Привіт, наш юний друже!

 Сьогодні ми розповімо тобі про одну з найулюбленіших іграшок як дітей, так і дорослих - плюшевого ведмедика. Адже майже у всіх нас в житті був хоча б один іграшковий ведмедик - великого або маленького розміру. І в тебе, мабуть, він теж є або колись був.

  Але чому ж ведмедика називають "плюшевим", а в багатьох країнах він навіть має ім'я - Тедді?   

Давай спробуємо зазирнути в минуле і дізнатися кілька цікавих фактів про плюшевого ведмедика.

  Чому ж саме ведмедик "плюшевий"? Справа в тому, що плюш - найпоширеніша тканина для м'яких іграшок з початку 20 століття. Однак із часом з'явилися нові тканини, але ведмежат так і продовжували робити з плюшу, за що і приліпилася назва "плюшевий" до ведмедиків.


  В Європі та Америці плюшевого ведмедика називають Тедді. Виявляється, він так названий на честь американського президента Теодора Рузвельта, який на полюванні у 1902 році відмовився стріляти у ведмедика, що вибіг на нього в лісі. До речі, про ведмедика Тедді складено більше 180 пісень.


 Найстаріший плюшевий ведмідь  був випущений у 1894 році.Про це свідчить мітка з ганчірочки, яка пришита до лівої лапки ведмедика. Наразі він передається із покоління в покоління в одній родині.


 Цікава історія колись відбулась з одним плюшевим ведмедиком, якого по праву можна назвати мандрівником. У зв’язку з помилкою, якої припустилася поштова служба, ведмедик проїхав у посилці 329000 кілометрів. Два рази він побував у Мексиці, об'їхав всю Америку, п’ять разів повертався до Австралії. Тільки через 3 роки він все-таки досяг адресата.


 Найбільший плюшевий ведмедик  з'явився у 1999 році у Фінляндії. Він досягав майже 8 метрів у висоту і важив 800 кілограм. 


 Ще плюшеві ведмедики відомі, як експонати, адже у світі існує близько 200 музеїв, присвячених їм. А в Мюнхені, щороку, проводиться найбільша у світі виставка плюшевих ведмедиків. Її відвідує майже мільйон осіб. 


 Про плюшевих ведмедиків знято багато художніх фільмів та мультфільмів. До речі, перший з мультфільмів з'явився у 1909 році.

 А книг у світі про кумедних ведмежат написано майже на 500 різних мовах. Найвідоміші герої книг - ведмедики Вінні - Пух та Паддінгтон, про пригоди яких ти завжди можеш почитати у нашій бібліотеці.

 Отож, як бачиш, плюшевий ведмедик - ще та видатна особистість серед іграшок! А ще - вірний друг. Бережи його!


Немає коментарів:

Дописати коментар